Gulasz rybny z pieczarkami

0

Gulasz rybny z pieczarkami

Gulasz rybny, podobnie jak wszystkie dania z ryb jest bardzo delikatny. Użyte pieczarki fantastycznie komponują się z delikatną rybą, nadają potrawie zdecydowanie bardziej wyrazisty smak i grzybowy aromat. Miłośnikom ryb polecam również kilka dań z mojego drugiego blogu (tutaj).

gulasz rybno-pieczarkowy

 

Składniki dla 4 osób:

  • 600 g filetów z ryby
  • 500 g pieczarek
  • cebula
  • łyżka sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju
  • łyżka białego wytrawnego wina (niekoniecznie)
  • pęczek natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • sałata do dekoracji

 

Przygotowanie:

Filety opłukać, osączyć , pokroić w grubą kostkę. Cebulę i pieczarki obrać, opłukać i pokroić.

Cebulę podsmażyć na oleju aż się zeszkli, wrzucić pieczarki, dodać sos sojowy i wino, chwilę dusić. Dodać pokrojoną rybę, doprawić solą i pieprzem. Dusić około 15 minut. Gulasz rybny, podawać z ryżem, liściem sałaty i oprószony natką pietruszki.

Smacznego!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here